Víťazom 4. etapy Okolo Slovenska sa stal Talian Rossi, Kováč druhý

08.06.2012 Celý región

Bratislava 8. júna (TASR) - Víťazom štvrtej etapy 56. ročníka cyklistických pretekov Okolo Slovenska na trase z Dudiniec do Bratislavy, dlhej 231,8 km sa stal Talian Enrico Rossi, hneď za ním skončil Slovák Maroš Kováč.

"V rozpise vyzeral finiš jednoduchšie, bolo tam menej zákrut, snažil som sa preto sledovať sprievodné motocykle, keď som videl tabuľu 300 m začal som špurtovať. Pre nás je prvoradé celkové víťazstvo, ale aj to etapové poteší. Som rád, že som si žltý dres v predchádzajúcich kopcovitých etapách udržal, mal som v nich veľké problémy," uviedol v cieli Enrico Rossi.

Na 25. kilometri sa vydaril únik štvorice Holanďana Luca Hagenaarsa a Slovákov Matej Jurča, Romana Broniša a Pavla Polievku. Náskok utečencov rýchlo narastal až na 4:50 min, čo znamenalo, že virtuálne Polievka vyzliekol zo žltého dresu lídra Rossiho, ktorý dovtedy viedol o 4:31 min. To bolo však aj najvyššie vedenie odvážnej štvorice v najdlhšej etape na tohtoročnom Okolo SR, ktoré pelotón dovolil. Po viac ako sto kilometroch sa na štvoricu s prevahou Slovákov prepracovala trojica rakúskych jazdcov Markus Eibegger, Tobias Erler a Alexander Schrangl. Napokon dlhotrvajúci únik pelotón zlikvidoval tri kilometre pred cieľom. V areáli Eurovea pri soche generála M. R. Štefánika potvrdil svoje šprintérske kvality "žltý" Rossi, tesne za ním skončil Maroš Kováč, ktorý zvýšil svoje vedenie v bodovacej súťaži. "Trať sme mali veľmi dobre naštudovanú, chlapci z tímu mi pomohli k tomu, aby som mal dobrú pozíciu na špici, nemusel som sa tlačiť. Myslím si, že som zviedol rovnocenný súboj s víťazným Rossim," povedal Kováč.

Ceremoniálu vyhlasovania najlepších sa zúčastnil aj minister školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky Dušan Čaplovič.

Sobotňajšiu záverečnú 5. etapu odštartujú o 10.00 h pred sochou generála M. R. Štefánika v areáli Eurovea. Prvého pretekára v cieli na priehradnom múre vodného diela Gabčíkovo očakávajú o 13.00 h.
 

Vyberte región